limeviipaleita. Värikäs nuudelikeitto oli juuri sitä mitä kaipansinkin. Keiton tekoon minua inspiroi Budget Bytesin thaimaalainen kasviksilla höystetty nuudelikeitto, jossa oli bataattia
loraus limen mehua. Keitto on siis nuudelikeitto, jossa kiinteinä kappaleina on yleensä nuudelien lisäksi mung-pavun ituja, yrttejä ja mahdollisesti lihaa, kanaa tai kalaa, mutta kaiken ydin on maukas, mausteinen, lämmittävä, IHANA liemi
1l vettä reilu peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja ohueksi siivutettuna 2 tähtianista 1 kanelitanko 4 kokonaista neilikkaa kymmenen mustapippuria 2 tuoretta kaffirlimen lehteä tai 1tl kuivattua 1tl kuminansiemeniä 1tl fenkolinsiemeniä 1/2dl kanafondia Keittoon lisäksi. tuoreita thai-chilejä maun mukaan (0-10), siivutettuna pieniksi paloiksi 1 valkosipulin kynsi ohuenohuina siivuina (voit nopeasti kuullottaa/ruskistaa siivut öljyssä pannulla niin maku ei ole niin vahva) lime lohkottuna muutamaan osaan 1 iso salottisipuli ohuina siivuina 4 kevätsipulinvartta siivutettuna kourallinen viinisuolalehtiä kourallinen tuoretta korianteria kourallinen sitruuna- tai thaibasilikaa muutama rkl sambal oelekia Kiehauta 1l vettä ja lisää sekaan liemen kaikki mausteet ja fondi