Päätimme kokeilla lohta paketissa. LOHI TAIKINAKUORESSA. Taikinoitua lohta olen tehnyt aiemminkin, nam. Kypsennä lohta 20-25 minuuttia sen mukaan, kuinka paksuja fileet ovat. 200 asteeseen Kypsennä lohta
Valmistan siis maukkaan maustettua lohtataikinakuoressa seuraavasti. Koska runsaslumisiin päiviin on kuitenkin vielä näin kesällä hieman aikaa, päätin muokata klassisesta annoksesta oman versioni "Wanhan Kalastajan Lohta, Laamannin Hengessä"
Täytteenä lohta ja ohrasuurimoita. 5 dl riisiä, ohrasuurimoita tai näiden sekoitustasuolaa/kasvisliemikuution palanen (keitinveteen)300 g kypsää lohta (esim. savukalaa tai uunilohta) TAI 2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa(sitruunasuolaa, fenkolinsiemeniä)Kuori ja pilko perunat. Sekoita halutessasi joukkoon lohta tai perinteisten vatruskojen tapaan 2-3 kovaksi keitettyä ja hienonnettua kananmunaa
Niinpä valmistimme piirakoita, joihin salavihkaa katosi kinkkua, lohta, rosollia ja lanttulaatikkoa. Täytteeseen tulee3 dl kermaa3 kananmunaakinkkua, lohta, katkarapuja, mitä nyt haluaakinkevätsipulia, pippuria, suolaa, jos täyte ei ole riittävän suolaista2 dl vahvaa juustoraastettahalkaistuja kirsikkatomaattejaKerma ja munat sekoitetaan tasaiseksi