Sen jälkeen, kun olen päässyt raakakakkujen maailmaan, jossa valkojauhotuotteiden, sokerin ja maitotaloustuotteiden sijasta käytetäänkin pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kylmäpuristettua kookosöljyä, marjoja ja hedelmiä sekä makeutukseen hieman hunajaa tai agavesiirappia ja mahdollisesti ripaus vaniljasokeria, en enää perinteisiä kakkuja ja leivonnaisia oikeastaan kaipaa
mitähedelmiä tahdot, rusinat ja kirsikat sopivat myös, mutten voi sietää cocktailkirsikoita. murumainen ja maku oli vähintään yhtä hyvä kuin mitä muistelin sen olleen myös
Jos erikoisuuksista puhutaan, niin mitä sanotte tästä johanneksenleipäpuu kakusta. Väliin vain rahkaa, kermaa ja hedelmiä tai marjoja, pinnalle marjoja tai hedelmän paloja
käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä
Koristeeksi voit laittaa hedelmiä tai marjoja. Kaada massa muru- tai muropohjan päälle ja paista 150 asteessa 60min. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30min-60min
Brita-kakku on siitä kiva, että täytteeksi voi laittaa marjoja ja hedelmiä oman makunsa mukaan. Halusin tehdä pyöreän kakun, joten paistoin marenkikakkupohjat kahdella pellillä