Teen toki kotona ruokaa, mutta se on sitä perus makaronilaatikkoa ja jauhelihakeittoa. Etsin jossain vaiheessa hyvää suolaista piirakkapohjaohjetta ja nyt olen jo tovin tehnyt kaikki piirakkani tällä ohjeella
Mun mielestä tällainen suolainen piirakka/salaatti-ruoka tuo kivaa vaihtelua perus arkiruoille. Minä tein piirakkapohjan kaksinkertaisena, jotta siitä tulisi pellillinen
Sitä löytyy siis ihan perus ruokakaupoista sieltä mistä hillotkin. Levitä puolet täytteestä piirakkapohjan päälle, lisää puolet juustoraasteesta, sitten loput täytteestä ja loppu juustoraaste päällimmäiseksi
"tavisversion" saa käyttämällä peruspiirakkapohja taikinaa. Marttojen Leivotaan gluteenitonta -kurssilta tarttui mukaan monta hyvää reseptiä, tämä piirakan ohje on yksi niistä
Toki ruokavalion puhdistumisen myötä perus simppelit maut ovat alkaneet maistua paremmalta, kyllä mutta omalla kohdalla selkeästi pakastevihanneksista siirtyminen hevi-osaston tuoreisiin kasviksiin, juureksiin ja hedelmiin on ollut sitäkin merkittävämpää
Perus salaatin korvasin baby pinaatilla ja päälle tuli vielä kurkkua ja tomaattia sekä tuota Auran vegaanista chilimajoneesia (kerrankin sellainen vegaanin majoneesi joka myös maistuu hyvälle
Kyseessä on ranskalaisesta keittiöstä peräisin olevan quichen muunnelma, kananmuniin, maitoon, juustoon ja kinkkuun perustuva vallan tavanomainen ja ehkäpä juurikin siksi niin maukas klassikko
Perus salaatin korvasin baby pinaatilla ja päälle tuli vielä kurkkua ja tomaattia sekä tuota Auran vegaanista chilimajoneesia (kerrankin sellainen vegaanin majoneesi joka myös maistuu hyvälle
Käytän suolaisissa piirakoissa yleensä Valiolta napattua peruspiirakkataikina-ohjetta (jota en internetin syövereistä löytänyt), joka on helppo valmistaa ja maistuu hyvältä piirakassa kuin piirakassa
Tämän piirakan ohjeena on käytetty ihan perus mamman marjapiirakan ohjetta, joka on esiintynyt blogissani aikaisemminkin vadelmapiirakan kohdalla, mutta tässäpä se vielä kertauksen vuoksi