Ripottele mustikat tasaisesti piirakkapohjalle. Hieman terveellisempää mustikkapiirakkaa saa tällä Arleenan sanomat -blogista löytämälläni kauraisen mustikkapiirakan ohjeella
Tästä taikinasta olisi tullut myös hyvä suolainen piirakkapohja – täytyykin joskus kokeilla. Tein taikinan gluteenittomista kaurajauhoista, joten taikina maistui kauralle
Toinen tämän piirakan salaisuuksista piilee täydellisessä piirakkapohjassa. Ei ihan raakakakkupohjatyyppisesti pähkinöitä ja taateleita, vaan hieman kevennetty versio kaurahiutaleilla ja taateleilla
Suureksi yllätyksekseni munattoman ja maidottoman suolaisen piirakkapohjan ohje on pitänyt pintansa loppuvuonnakin ja taistellut tietään suosituimpien reseptieni joukossa
Nyt kun papusato on parhaimmillaan, tein kaurapuuteristapiirakkapohjan ruusupapupiirakalle. Moni on ihastunut Puhtikauraan ja niinpä minäkin kannoin tuon houkuttelevan näköisen purkin kotiin
Kun piirakkapohjat ovat kuivuneet jonkun verran ,painetaan pohjalle ensin marsipaanilevy. * Minulla oli aiemmin kauranjyvistä jauhamaani jauhoa, jonka yhdistin vihreästä , idätetystä tattarista jauhamaani jauhoon
Nyhtökaura on saavuttanut suuren suosion kotikeittiöissä. Itselleni nyhtökaura oli entuudestaan tuntematon, joten päätin ottaa varman päälle, saadakseni maukkaan maun
Miedon kaurainenpiirakkapohja korostaa hyvin herkullisia täytteitä. Yritinkin hieman mukailla mascarponen täyteläisyyttä yhdistämällä kaura fraichea ja kaurajugurttia perunajauhoihin, jolloin täytteestä tulee uunin jälkeen hyytyvää paksua tavaraa
Salaisuutena lieneekin tarpeeksi iso määrä margariinia ja kaurahiutaleet. Kun jauhojen lisäksi pohjataikinaan lisää hieman kaurahiutaleita, tulee pohjaan sopivasti rakennetta, joka ehkä korvaa puuttuvaa kananmunaa