Vietnam wokki reseptejä

Pikkusyötäviä

Pikkusyötäviä

Tällä kertaa vuorossa olivat pikkusyötävät Thaimaasta ja Vietnamista. Vietnamia edustivat herkulliset kanatäytteiset kevätkääryleet
Aikas hyvät tamarindiravut

Aikas hyvät tamarindiravut

Söin Vietnamin reissulla Phu Quocin saarella unohtumattoman herkullisia merirapuja tamarindikastikkeessa
Taistelu mustekalasta

Taistelu mustekalasta

Niin hyvää vietnamilaisittain maustetuista mustekaloista tuli. Iso valurautainen wokkipannu varaa lämpöä pitkäksi aikaa, joten sen säätäminen ei ole nopeaa puuhaa
Makuja Vietnamista

Makuja Vietnamista

Paista sipulia ja valkosipulia hetken kuumalla (wokki)pannulla, lisää padunidut ja katkaravut. Olimme mieheni kanssa häämatkalla Vietnamissa ja siellä nautitut ateriat jäivät mieleen
Reseptejä, olkaa hyvät!

Reseptejä, olkaa hyvät!

Tulinen tofusalaattiSeuraava resepti on kirjasta ”Parhaat reseptit – Vietnam”. 400 g tofua1 rkl nuoc mamia (vietnam

Makumatka Kiinaan Osa 1: Kanton

Thaimaassa, Kambodzassa, Laosissa ja Vietnamissa. Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi ja lisää maapähkinäöljy ja odota että öljy alkaa väreillä (ei mene kauaa)
VIETNAMILAINEN NAUDANLIHA-MUNAKASSALAATTI

VIETNAMILAINEN NAUDANLIHA-MUNAKASSALAATTI

Tämä resepti on oma versioni Parhaat reseptit - Vietnam -kirjan ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin nuudeleiden sijasta valkoista merilevää, mutta päätin korvata sen nuudeleilla koska meillä päin valkoisen merilevän metsästys kaupoista ei tuota tulosta ja uskoin vakaasti nuudelien liukkaan koostumuksen korvaavan merilevän, ainakin kirjan kuvan perusteella
Vietnamilainen curry

Vietnamilainen curry

Pitkän blogilhiljaisuuden katkaisemiseksi sai matkata Vietnamiin, nyt vain kulinaarisessa mielessä. Vietnam on ollut tuttu ainoastaan pho-keiton muodossa
Vietnamilainen lihapullakeitto

Vietnamilainen lihapullakeitto

Lisää loput liemimausteet wokkiin ja kuumenna hetki. Bella Vanillan ihanan ohjeen mukaan tehty keitto vie ajatukset jo Vietnamin vilinään
Bánh mì -tyyppiset patongit

Bánh mì -tyyppiset patongit

Sinänsä harmin paikka, että olimme Vietnamissa noin vuosi sitten, emmekä silloin törmänneet tähän sämpylään

Angkor Watin hometown - Siem Riep

Ravintolakseni valikoituneen lautahökkelin päälle oli viritelty pieni pala kangasta katoksi, pöydän neljästä muovituolista yksi oli noin seitsenvuotiaan koulutytön varaama ja ruonvalmistus näytti onnistuvan kaasupullon päälle viritetyn polttimen ja wokkipannun avulla – kaikki edellytyksen onnistumiseen olivat siis olemassa

Kalapannu Ho Chi Minh

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit - Vietnam", Sylvia Winnewisser. Pyyhi wokki puhtaaksi ja kuumenna loppu öljy

Kananrintaa ja chiliä

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Vietnam". 450g kananrintaa. 1 valkosipulinkynsi. 1 punainen chili. 2rll kasviöljyä

Kanaa, ananasta ja kasviksia

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit, Vietnam". Laita liha ja paprika kahdessa erässä wokkiin ja paista, kunnes kana ruskistuu hieman

Sianlihacurry

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Vietnam". 10g kuivattuja katkarapuja (jätin pois). 3 salottisipulia. 3 vakosipulinkynttä