Niin hyvää vietnamilaisittain maustetuista mustekaloista tuli. Iso valurautainen wokkipannu varaa lämpöä pitkäksi aikaa, joten sen säätäminen ei ole nopeaa puuhaa
Paista sipulia ja valkosipulia hetken kuumalla (wokki)pannulla, lisää padunidut ja katkaravut. Olimme mieheni kanssa häämatkalla Vietnamissa ja siellä nautitut ateriat jäivät mieleen
Thaimaassa, Kambodzassa, Laosissa ja Vietnamissa. Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi ja lisää maapähkinäöljy ja odota että öljy alkaa väreillä (ei mene kauaa)
Tämä resepti on oma versioni Parhaat reseptit - Vietnam -kirjan ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin nuudeleiden sijasta valkoista merilevää, mutta päätin korvata sen nuudeleilla koska meillä päin valkoisen merilevän metsästys kaupoista ei tuota tulosta ja uskoin vakaasti nuudelien liukkaan koostumuksen korvaavan merilevän, ainakin kirjan kuvan perusteella
Pitkän blogilhiljaisuuden katkaisemiseksi sai matkata Vietnamiin, nyt vain kulinaarisessa mielessä. Vietnam on ollut tuttu ainoastaan pho-keiton muodossa
Ravintolakseni valikoituneen lautahökkelin päälle oli viritelty pieni pala kangasta katoksi, pöydän neljästä muovituolista yksi oli noin seitsenvuotiaan koulutytön varaama ja ruonvalmistus näytti onnistuvan kaasupullon päälle viritetyn polttimen ja wokkipannun avulla – kaikki edellytyksen onnistumiseen olivat siis olemassa