Pissaladiere on eteläranskalainen herkku, jota myönnän leipovani liian harvoin. Toisille siitä tulee mieleen arvatenkin kesä ja lomareissut, itse syön sitä läpi vuoden niin Ranskassa kuin kotonakin
Idean keittoon sain Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan-keittokirjasta. Työkaverini oli juuri lahjoittanut minulle reilun puolen kilon palan talvikurpitsaa
1. Kaada pannulle puolet öljystä. Hauduta sipulit ja paprika pehmeiksi. Älä päästä niitä ruskistumaan. Mausta suolalla, sokerilla, timjamilla, pippurilla ja öljyllä (halutessasi myös chilillä)
Avainsanatleivonta, oliivi, piiras, pissaladière, Ranska, ruoka, sardelli, sipuli, suolainen. Pissaladière on Nizzasta kotoisin oleva hiivataikinaan leivottu piiras, jonka päällinen koostuu karamellisoidusta makeasta sipulista, sardelleista ja oliiveista
Katuruokana myytävä pissaladière on provencelaisten vastine pizzalle. Pissaladièriä voi tehdä kokonaisen pellillisen tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi
Ä. i. t. e. n. p. ä. v. k. o. l. u. a. s. y. ö. j. m. ,. -. N. r. d. P. è. h. J. f. c. K. M. T. w. b. S. 1. 3. 4. 5. (. 2. ). +. L. A. V. 0. x. R. p s. d l
Ä. i. t. e. n. p. ä. v. k. o. l. u. a. s. y. ö. j. m. ,. -. N. r. d. P. è. h. J. f. c. K. M. T. w. b. S. 1. 3. 4. 5. (. 2. ). +. L. A. V. 0. x. R. p s. d l
Pissaladière. Tai miksei pissaladièreä, nizzalaista sipulipiirakkaa, tuumin. Ryhdyin pissaladièren leipomiseen sunnuntaina, todeten, ettei keltasipuleja ole jäljellä kuin kolme
Olen ollut aiemmin erittäin innokas leipuri, mutta viime vuosina taikina ei ole maistunut entiseen tahtiin eikä meistä miehen kanssa ole kaksistaan tuhoamaan sokeriherkkuja
Kokeile tätä Provencen lahjaa maailmalle valmistamalla toinen alueellinen herkku, pissaladière, jolloin paksuhkon pizzapohjan päälle levitetään tapenadetahnaa ja lopputulos on herkullinen pizzapiirakka
Nizzan alueelta kotoisin oleva pissaladière, eli kotoisammin sipuli-anjovispiiras, tehdään perinteisesti pizzataikinaa paksummalle hiivaleipätaikinapohjalle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.