sen mausta kokonaisena valmistettuna kuin fileinä. tilkka öljyä toisella pannulla. ahvenia. Ahven on aina ollut minun yksi lempikaloistani ja itseasiassa pidän enemmän
Ensin kalat (ahvenet ja hauki) puhkottiin ja fileerattiin, sitten fileet huuhdottiin. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista pannulla voissa
Olen heiltä pääasiallisesti ostanut pakastimeen äyriäiset, koska isäni on innokas kalastaja jä hänen pakkastimestaan nousevat jopa ahvenfileet täysin ruodottomina ja nahattomina ympäri vuoden
Vaikka voissa paistettuja kotimaisia ahvenfileitä tai savustettuja ahvenia on vaikea voittaa, eivät höyryttämälläkään valmistetut ahvenet ole kovin pöllömpiä, varsinkin kun niiden kera tarjoaa kivasti maustettuja kasviksia
Jos kalasaalis on jäänyt kovin pieneksi, ahvenfileet toimivat hyvin alkupalana. Puolita fileiksi. Paista pannulla voissa ja rouhi suolaa ja pippuria päälle
Oman järven ahvenista ei noin isoja fileitä saa ja olemme muutenkin vähän laiskoja kalastamaan sitä keväistä hauenkudun katiskavaihetta lukuunottamatta
Nosta ahvenfileet ja sipulirenkaat lautasille, kaada runsaasti ruskistettua voita päälle, koristele tillitupsulla ja tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa
Paista toisella pannullaahvenfileet runsaassa voissa. Nosta keko salaattia lautaselle, asettele päälle ahvenfileitä ja lusikoi kalan päälle kaprisvoita
Jos mahdollista, pyydä kalakauppiastasi fileoimaankultaotsa-ahven niin, että molemmat fileet ovat vielä kiinni toisissaan selkärangan kohdalta mutta muuten auki, näin saat annoksesta näyttävän
800 g kuhaa (tai muuta vaaleaa kalaa kuten ahven, siika, hauki) ruodottomana fileenä. Leikkaa kalafileet 3-4 cm leveiksi paloiksi. Suositellut 800 g kuhaa (tai muuta vaaleaa kalaa kuten ahven, siika, hauki) ruodottomana fileenä