Paahtaminen antaa sille sellaista mahtavaa lempeyttä ja makeutta, että minulla on tapana paahtaa useampi valkosipuli kerrallaan - kerran kokeiltuasi huomaat, että kyllä sille karamelisoituneelle tahnalle käyttötarkoituksia löytyy
(Jos tahna tuntuu liian paksulta, ohenna sitä lisäämällä ruokalusikallinen vettä. Tein eilen suuren annoksen hummusta, joka riitti onneksi vielä tälle aamulle
Tahna on hieman makeampaa kuin normaali hummus, koska herneethän nyt ovat hieman makeita. Sen sijaan kaikenlaiset tahnat ovat erittäin käteviä leivänpäällisiä
Itse tehty hummus, katso ohje täältä. Erilaiset pähkinätahnat. Punajuurihummus, katso ohje täältä. Tarkista, että tahna on tehty pelkästään pähkinästä, eikä siinä ole lisättyä sokeria
Vaaleaan leipään sopii puolestaan paremmin mausteinen hummus tai hyvä paputahna. Esimerkiksi oma ehdoton ruisleivänpäälliseni on tumma tahini ja avokadotahna
supermarketeissa niitä on hyllymetrittäin ja suosituin niistä on hummus monine eri versioineen,mutta tahnaperheeseen kuuluvat myös munakoisopohjaiset tahnat tai salaatit ja sitten tällainen kesäkurpitsasalaatti ,jota saa kaupoistakin
tai vaikkapa hummus. Suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi kinkusta tai savukalasta tehty tahna. Tuulihatut ovat hyviä pikkutarjottavia kevään ja kesän
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Idea annokseen lähti aiemmin tekemästämme marokkolaistyyllin maustetusta hummus-jauheliha-setistä
Nimittäin pavuista tehty tahna eli jonkinlainen hummus. Suosittelisin siis ennemminkin leikkaamaan kukkakaalin jo alussa palasiksi ja joko paistamaan pannulla tuon tahinitahnan kanssa tai uittamalla leikatut palat tahinikastikkeessa ja pistämään uuniin paahtumaan