naudanpaahtopaisti. Paistin voi tehdä myös ilman marinadia jos ei ole aikaa antaa sen maustua. Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan
Marinadi. Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja siirrä huoneenlämpöinen paisti marinadiin, jossa se saa lillua kauttaaltaan mieluusti seuraavaan päivään tai ainakin parin-kolmen tunnin ajan
Tämä respeti tosin on sovellettu alkuperäisestä - alkuperäisessä lihan pintaa ei ruskistettu eikä paistinlientä kaadettu marinadiin (haaskausta, sanon minä
naudan ulkofileepala. marinadi. Sen sijaan omaksi jouluperinteeksemme on vakiintunut marinoitu paahtopaisti, jonka ohjetta muokkailin tänä jouluna hieman lisää, kun kaipasin reseptiin hieman uutta ytyä
naudan ulkofileepala. marinadi. marinadi. Paista lihaan nopeasti kauniin ruskea pinta (sulkee lihassyyt joten nesteet eivät pääse valumaan ulos) joka puolelta, hiero worchestershirekastike ja mustapippuri fileen pintaan ja laita uuniin 125 asteeseen kunnes paistomittari näyttää 62 astetta, anna jäähtyä (lepuuta lihaa folion sisällä hetki, mutta huomioi että liha kypsyy vielä folion sisällä), siivuta ohuenohuiksi siivuiksi ja iske marinadiin