Papujen keittoaika reseptejä

Härkäpapujen keitto-ohje

Härkäpapujen keitto-ohje

Liottamalla keittoaika saadaan lyhennettyä. Näin papujen pinnalta saadaan lima pois. Keittoaika vaihtelee 30-60 minuutin välillä, meillä keitettiin noin 45 minuuttia
Härkäpapukastike

Härkäpapukastike

Papujenkeittoaika vaihtelee hiukan koon mukaan. Tämäntyyppinen kastike on vakioratkaisu voipapujen tai härkäpapujen valmistamiseen
ihanat paputahnat

ihanat paputahnat

Härkäpavut ovat papujen aatelia, ja tämä tahna on aivan ihanaa keväällä kun tuoreita härkäpapuja saattaa löytää Suomestakin kaupoista ja toreilta
Teemana Italian maakunnat

Teemana Italian maakunnat

Keittoaika noin 45 minuuttia. Lauantaina oli meillä ”illanvietto”, jonka teemana oli ”Italian maakunnat”
Maistuu ihan Italialta…

Maistuu ihan Italialta…

tarkista sen keittoaika pakkauksesta. Anna papujen kiehua noin 7 min. Yksi parhaista on ehdottomasti Italia

Mungopapu Fettuccine

Toisaalta, ei papujen maku minua olisi juuri haitannutkaan. Keittoaika oli vain 6-8min ja pastan rakenne oli miellyttävä myös keitettynä
Uusvanha tulokas – härkäpapu-hernebulgur

Uusvanha tulokas – härkäpapu-hernebulgur

Papujen päällä on vielä kuori, joka on periaatteessa syötävää, mutta parempaa saat, kun poistat senkin joko heti kuorintavaiheessa tai keittämällä papuja ensin muutaman minuutin ja jäähdyttämällä ne sen jälkeen, poistamalla kuoren ja jatkamalla kypsentämistä vasta sen jälkeen
Lämmittävä hernecurry

Lämmittävä hernecurry

Herneet toimivat tavallaan papujen tapaan ruoanvalmistuksessa, mutta silti niitä käytetään meilla kuivattuna aika harvakseltaan
Vegaani ruskeapapusose

Vegaani ruskeapapusose

Jos haluaa voi papujen keitonveden vaihtaa noin puolessa välissä keittoaikaa, ja keittää pavut kypsiksi tässä uudessa vedessä
Thaimaalainen nuudelisalaatti

Thaimaalainen nuudelisalaatti

Sekoita nuudelit salaattikastikkeen, papujen, paprikan, purjon kanssa. Keittoaika on usein hyvin lyhyt, ethän ylikeitä
Vegaani Mustakeitto

Vegaani Mustakeitto

Papujen liotusaika lyhentää aina niiden keittoaikaa, ja ne pannaan keittoon samalla musta riisin kera