Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaanetuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia
Tällä ohjeella tehty porsaanetuselkä maistuu varmasti myös salaatinlehteen kääräistynä. Syksyssä on se hyvä puoli, että saa alkaa hauduttelemaan uunissa erilaisia liharuokia
Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
Kuutioi etuselkä reiluiksi paloiksi ja siivuta kylkisiivut. Oikeaoppinen burgundinpata koostuu siis kolmesta eri osasta (itse pata, ruskistetuthaudutetut sipulit ja ruskistetut herkkusienet), jotka yhdistetään vasta hetkeä ennen kuin valmis pata nostetaan pöytään
Kaupassa arvoin kasslerin ja etuselän välillä, mutta lopulta päädyin ostamaan 1,5 kg painavan luullisen etuselän. 1,5 kg porsaanetuselkää. 1,5 kg porsaanetuselkää
Oikeastaan kai pitäisi sanoa nyhtöliha, sillä olemme tehneet vastaavanlaista myös naudan etuselästä. 2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää). Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta uunissa 125 asteessa tunnin verran. 2 dl herneitä tuoreena tai pakastetut kiehautettuna. 2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää). 2 dl herneitä tuoreena tai pakastetut kiehautettuna
Minä ja toinenkin reseptin kokeilija olemme yhtä mieltä siitä että friteeraaminen ei ole välttämättömyys, lihasta tulee maukasta myös uunissa grillivastuksen alla paahtaen
Laita kansi päälle ja hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 1,5 - 2 h kunnes liha on kypsää. ·500 g luutonta porsaan lihaa (lapaa, etuselkää tai kinkkua)·1 rkl öljyä·2 sipulia·2 valkosipulinkynttä·3 raakaa punajuurta·2 porkkanaa·4 perunaa·pala palsternakkaa·1 rkl hunajaa·2 rkl vehnäjauhoja·1 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio·(suolaa)·mustapippuria·pari oksaa rosmariinia·1 laakerinlehti·vettä
Tarjoa karjalanpaistin kanssa ensimmäisellä aterialla samalla kertaa uunissa kypsennettyjä perunoita, uudelleen lämmitettäessä liedellä voit keittää perunat tai valmistaa perunasosetta