Minun suosikkini on vihreäparsa, mutta tämä onnistuu aivan yhtä hyvin myös valkeasta parsasta. Keskeinen kolmikko Benedictin munissahan on parsa, uppomunat ja hollandaise-kastike
Ja onhan se vihreäparsa maun lisäksi kauniskin. Kevään varmin merkki parsa on saapunut kauppoihimme. Viime vuonna vihreästätankoparsasta valmistui avokadon, lohen ja katkarapujen kanssa kolme erilaista reseptiä
Kaikki reseptit on neljälle hengelle ja kun se parsahimo iskee, niin miksei nauttisi vihreästä herkusta niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisellakin
Ihanan vihreät hattivatin näköiset parsat ovat taas täällä. Parsa on todella monipuolinen ja hauskan näköinen kasvis, joka sopii moneen ruokaan risotosta pannariin
Kuiva, mineraalinen ja näin omin sanoin mukavan vihreää ja juotavaa. Alkuruoan kanssa joimme Carl Loewen Alte Reben Rieslingiä, joka sopi hyvin parsalle ja hollandaisekastikkeelle ja kevensi kokonaisuutta
Yksi perinteisimmistä tavoista syödä parsaa on koota parsaleipä, jossa vihreäparsa saa kaverikseen juurikin parasta ystäväänsä hollandaisea sekä sisältä valuvaksi jätetyn uppomunan
Vihreäparsa kypsyy nopeammin. Tarjoile uppomunat ja parsa voisulan kanssa. Uppomunat. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa
Tänä vuonna olen jostain syystä innostunut parsasta (ainakin vihreästä) aikaisempia vuosia enemmän ja parsa nippu löytyy lähes päiviättäin tiensä ostoskoriin
Vihreääparsaa ei tarvitse välttämättä kuoria, silmut ja puumainen alaosa on kuitenkin hyvä poistaa. Vihreä vihannes puree, puree de legumes Stephanoise
Pekonirasvassa pannulla pyöräytetty vihreäparsa kuuluu ehdottomasti keväisen keittiön brunssiin. Pekonin sijasta paahdetulle leivälle voi laittaa vaikkapa kylmäsavulohta ja näppäräsorminen näpertää uppomunat viiriäisen munista