Vihreä parsa uppomunat reseptejä

Eggs Benedict - uppomunia ja parsaa

Eggs Benedict - uppomunia ja parsaa

Minun suosikkini on vihreäparsa, mutta tämä onnistuu aivan yhtä hyvin myös valkeasta parsasta. Keskeinen kolmikko Benedictin munissahan on parsa, uppomunat ja hollandaise-kastike
PARSAA UUDELLA TAVALLA

PARSAA UUDELLA TAVALLA

Ja onhan se vihreäparsa maun lisäksi kauniskin. Kevään varmin merkki parsa on saapunut kauppoihimme. Viime vuonna vihreästätankoparsasta valmistui avokadon, lohen ja katkarapujen kanssa kolme erilaista reseptiä
KEVÄÄN PARHAAT PARSARESEPTIT

KEVÄÄN PARHAAT PARSARESEPTIT

Kaikki reseptit on neljälle hengelle ja kun se parsahimo iskee, niin miksei nauttisi vihreästä herkusta niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisellakin
Parsa-uppomunaleipä

Parsa-uppomunaleipä

Ihanan vihreät hattivatin näköiset parsat ovat taas täällä. Parsa on todella monipuolinen ja hauskan näköinen kasvis, joka sopii moneen ruokaan risotosta pannariin
Kesäinen lohipyttipannu

Kesäinen lohipyttipannu

Eilen taloudessamme nautittiin myöhäiseksi lounaaksi vihreälläparsalla sekä retiiseillä höystettyä lohipyttipannua
Riesling- ja Spätburgunder -viikot Tampereella

Riesling- ja Spätburgunder -viikot Tampereella

Kuiva, mineraalinen ja näin omin sanoin mukavan vihreää ja juotavaa. Alkuruoan kanssa joimme Carl Loewen Alte Reben Rieslingiä, joka sopi hyvin parsalle ja hollandaisekastikkeelle ja kevensi kokonaisuutta
Parsaleipä

Parsaleipä

Yksi perinteisimmistä tavoista syödä parsaa on koota parsaleipä, jossa vihreäparsa saa kaverikseen juurikin parasta ystäväänsä hollandaisea sekä sisältä valuvaksi jätetyn uppomunan

Uppomunia ja tuoretta parsaa

Vihreäparsa kypsyy nopeammin. Tarjoile uppomunat ja parsa voisulan kanssa. Uppomunat. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa
Parsaa kansalle

Parsaa kansalle

Tänä vuonna olen jostain syystä innostunut parsasta (ainakin vihreästä) aikaisempia vuosia enemmän ja parsa nippu löytyy lähes päiviättäin tiensä ostoskoriin
Herkullinen parsa

Herkullinen parsa

Nippu vihreääparsaa. Onneksi on taas parsa-aika. Siirrä valmiit parsat jääveteen odottamaan, jotta eivät kypsy yli ja vaalea vihreä väri säilyisi

RUOKAA SESONGIN MUKAAN: HUHTIKUU

Vihreääparsaa ei tarvitse välttämättä kuoria, silmut ja puumainen alaosa on kuitenkin hyvä poistaa. Vihreä vihannes puree, puree de legumes Stephanoise
EGGS BENEDICT - SUNNUNTAILEMPPARI

EGGS BENEDICT - SUNNUNTAILEMPPARI

Pekonirasvassa pannulla pyöräytetty vihreäparsa kuuluu ehdottomasti keväisen keittiön brunssiin. Pekonin sijasta paahdetulle leivälle voi laittaa vaikkapa kylmäsavulohta ja näppäräsorminen näpertää uppomunat viiriäisen munista