Kiinalainen teema jatkuu meidän keittiössä, vuorossa ribsit. Ribsit. Laita ribsit folion päälle, pirskottele päälle öljyä ja hiero joka puolelle viismaustetta, suolaa ja pippuria
Siitä ehti pyörähtää useampi vuosi kun viimeksi kävin tässä yhdessä Helsingin ensimmäisiä uuden aallon meksikolaisia ravintoloita edustavassa Shanghai Cowboyssa
Ribsit ovat aina hyvä idea, varsinkin pitkään kypsennetyt ja voimakkaasti maustetut. Joku voisi sanoa, että ribsit vaativat niin kuuman kesäpäivän kuin kuuman grillinkin, mutta todellisuudessa ne ovat mahtava talvinen lohturuoka
Nyt minä valmistelin hapanimelät ribsit ja tätä tehdään toistekin. Oikaisimme siis ottamalla ribsit viimeisessä keittovaiheessa pois ja paistamalla hieman pintaa niihin
Ja ystävällisesti minulle näytettiin miltä peuran ribsit näyttävät luuhun saakka, eli en enää tunne huonommuutta siitä, etten onnistu saamaan niistä kovinkaan hyviä
Perusmausteet on kotoisin ihan normikaupan hyllyltä mutta aasialaiset mausteet ostan aina Vii Voan (tai muusta vastaavasta) aasialaisiin ruokatarvikkeisiin erikoistuneesta puljusta