Alkuruoka ja tonnikala reseptejä

Syömässä Espanjassa

Yleensä on kolme alkuruokavaihtoehtoa, keitto, salaatti ja pasta. Niistä salaatti on ollut minulle mieluisin, siinä on melkein joka kerta mukana tonnikalaaja kananmunaa, sekä runsaasti öljyä

Vihannes-kalapatee

Asettele tonnikalaviipaleet vuokaan ja täytä lopulla taikinalla. Kuori ja viipaloi juuriselleri, palsternakka ja sipulit

Vitello tonnato

Huuhtele paisti hyvin ja pane kylmään veteen. Lisää juurekset pilkottuina sekä mausteet ja suola. Nosta liha liemestä ja laita laakeaan astiaan
Bryssel

Bryssel

Alkuruokana tryffelisoufflé, vitello tonnato jatonnikala tartar. Kävimme täällä lounaalla ja en ole koskaan saanut niin hyvää ja niin tuoretta tonnikalaa
Arvostelu: Sakura Watami Sushi on kelpo lounaspaikka

Arvostelu: Sakura Watami Sushi on kelpo lounaspaikka

Kylminä alkuruokina oli paksuja nuudeleita maustekastikkeessa jatonnikala-kurkkusalaattia. Ortodoksikirkon kupeessa sijaitseva Watami Sushi on ollut jo tovin yksi Tampereen suosituimmista sushia tarjoavista lounaspaikoista
Perinteisesti jouluruuaton joulu

Perinteisesti jouluruuaton joulu

Alkuruokana kuitenkin kalaa (paitsi että kolmantena ollut ahven vaihtui kalkkiviivoilla kampasimpukaksi) kolmella tavalla ja jokaiselle oma soosinsa

Paluu Madeiralle

Mahdoton vastavalo pilasi vartaista otetut kuvat, mutta allaoleva alkuruokana tarjoiltu makkaravarras antaa jonkinlaisen käsityksen homman mittasuhteista
Tonnikalatahna

Tonnikalatahna

pikkusuolaisina cocktailpaloina paahdetun leivän päällä ja kansanomaisena alkuruokana tahnapurkit (tonnikalatahnan lisäksi artisokkatapenade ja tsatzikitahna) pöydässä ja paahtoleipiä tarjolla, jolloin jokainen sivelee/kasaa keon leivälleen
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Tämä on maistuva alkuruoka joka sopii kevyemmäksi pääruuaksikin. Etsin pitkään hyvää ja mahdollisimman autenttista reseptiä vitello tonnatolle, tälle piemontelaiselle alkuruualle keitetystä vasikan paistista joka valellaan tonnikalakastikkeella