Italialaiset antipastot reseptejä

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Nopea italialainen salaatti. Tomaatti, mozzarella ja basilika ovat maistuva yhtälö. Aika usein tulee tehtyä alkupalaksi tai salaatiksi tätä nopeasti valmistuvaa herkkua, joka sopii hyvin eri tavoin rakennettuna myös vaikkapa antipastoksi
Arancini di riso - friteeratut riisipallot

Arancini di riso - friteeratut riisipallot

Meidän perhe teki kauden ensimmäisen piknikin toisena pääsiäispäivänä, la Pasquettana, jolloin monet italialaiset viettävätkin päivän rannikolla tai maaseudulla eväät mukanaan, ja silloin tein meille arancineja mukaan - kyllä kelpasi ihanassa auringonpaisteessa ja raikkaassa meri-ilmassa herkutella
Ihana Ihana New York

Ihana Ihana New York

Palasimme viime viikolla New Yorkista, jossa vietimme tämän kesän viimeistä lomaviikkoa avomieheni kanssa
Löydä parhaat ruoat roseeviinien seuraksi

Löydä parhaat ruoat roseeviinien seuraksi

Yhteistyössä Viinilinnan kanssa. Roseeviinit ovat lyöneet itsensä läpi todenteolla tänä vuonna, mikäli on uskominen Alkon niille varaamaa hyllytilaa ja lanseerattujen uutuuksien määrää

Kulinaristin Senigallia, osa 2

Home→Yleinen→Kulinaristin Senigallia, osa 2. Post navigation. ← Hollantilainen suolainen pannukakku. Kulinaristin Senigallia, osa 2
Frittata di spaghetti - spaghettimunakas

Frittata di spaghetti - spaghettimunakas

Italialaiset ovat mestareita hyödyntämään ylijäämäruokaa ja itse pidänkin tästä periaatteesta ja koitan olla heittämättä mitään syömäkelpoista pois
ROOMA

ROOMA

Rehkittyäni koko kevään ja talven töiden merkeissä koin ansaitsevani viiden päivän loman Roomassa. Roomassa, jossa kaikki kiire unohtuu

Marchen makuja

Seuraavana päivänä ensimmäiset italialaiset naissotilaat vannoivat sotilasvalansa läheisessä sotilastukikohdassa ja heidän perheensä olivat pöytiä varaamatta kaikki joukolla syömässä pikkuruisessa trattoriassa

Italialainen nyyttäri-illallinen!

Teimme vejlen perheen ja serkun perheen kanssa nyyttäri meiningillä italialaisen illan. Eli yksi perhe tekee alkupalat, toinen pääruuat ja kolmas jälkiruuat

Makumatka Italiaan

eli italialaiset artesaanijäätelöt valmistetaan Valkean pohjakerroksessa Sokoksen Herkussa, josta niitä voi myös ostaa
Polentaa niin että maistuu

Polentaa niin että maistuu

Herkkuihin perehtyneiden ystävien kanssa ruokailtaa sopiessa jää helposti sormi suuhun, kauhun väreet kiipeilevät selkänahkaa pitkin niskaan ja … niin, päähän pälkähtää mitä omituisimpia ajatuksia
EKAT PIKKUJOULUT & ROSSON TALVIMENU

EKAT PIKKUJOULUT & ROSSON TALVIMENU

Silloin maistuivat antipastot ja pizzat, kuulemma ne ovat vieläkin suosituimpien annosten joukossa. Yhteistyössä Hok-Elanto/40+ blogit

Ravintolavinkit Padovaan

Huolimatta siitä, että Italia on mielestäni ennen kaikkea viinimaa, italialaiset juovat yllättävän paljon olutta