Kuhaa valkoviinissä reseptejä

Kuhaa florentine

Kuhaa florentine

Viikonlopuksi olin suunnitellut meille aivan toisentyyppistä kalaruokaa, mutta “Kuhaa florentine” siitä syntyi
Mannerheimin kuhaa

Mannerheimin kuhaa

Valmista ensin lisäkkeet. Tee sienikastike jäljempänä olevan ohjeen mukaan. Keitä perunat. Hauduta kasvissuikaleita hetki valkoviinin ja voin seoksessa

Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

Silppua sipuli, kuutioi kuoritut punajuuret ja perunat. Kuullota nämä vähässä voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi

Välimeren kuhaa

1. Suomusta ja perkaa kala. Leikkaa pää irti, halkaise se ja pane kattilaan. Lisää kattilaan purjon vihreä osa, valkoviini, noin 1½ dl vettä ja vajaa teelusikallinen suolaa

Paahdettua kuhaa, perunoita ja korvasieniä

500 g kuhaa ( suomustettua ja ruodotonta). Lisää sienet ja muutama nokare voita. Kun perunat ovat kauniin kullanruskeita, lisää kevätsipuli ja mausta suolalla ja pippurilla

Keitettyä kuhaa fenkolikastikkeella

1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia

Äyriäisrisottoa, kuhaa ja chablista

Mikäs siinä sitten, kuhaan mausteet ja kala uuniin. Kuhan kalastin. Paras aika kuhan kalastukseen on alkukesästä aina heinäkuun loppuun
Kuhaa, koivumahlakastiketta ja vihreitä kasviksia

Kuhaa, koivumahlakastiketta ja vihreitä kasviksia

Porvoon saaristosta pyydetty kuha tulee tuoreena paikallisen kalakaupan tiskiin. Paikallisten kalastajien saalis on tänä keväänä kerta toisensa jälkeen päätynyt myös minun ruokapöytääni

Kuhaa Walewska

Kuha Walewskan ”äidiksi” on yleensä nimetty Napoleonin rakastajatar, puolalainen kreivitär Marie Walewska ja syntymäajankohdaksi 1850-luku

Fenkoli-pinaattirisotto ja kuhaa

Paistettua kuhaa. Hienonna fenkoli ja sipuli. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Pehmennä öljyssä fenkoli ja salottisipuli
Kuhan on Walewskan kuhaa!

Kuhan on Walewskan kuhaa!

Kuhaa Walewska pitkän kaavan mukaan. Ripota vuokaan muutama timjaminoksa ja tarjoa kuhaa Walewskan tapaan valkoviinin kera
Ruskistetussa voissa kypsennettyä kuhaa

Ruskistetussa voissa kypsennettyä kuhaa

Kuhaan tuli mahtava aromi. Onneksi on se aika vuodesta, että melkein yölläkin valoisaa. Lähes täydellisesti onnistuneesta illallisesta saa kelvollisen kuvan vielä kymmenen aikaan illalla