Marinoitu siika reseptejä

Japanilainen siika ja kurkkusalaatti

Japanilainen siika ja kurkkusalaatti

Perjantain kalaruoaksi suosittelen tätä helppotekoista japanilaista ruokaa, jossa siikaan makua antavat soija ja inkivääri
Marinoituja peltoherkkusieniä

Marinoituja peltoherkkusieniä

Ihana grillattu siika. Viimeksi maistettua. Kuvetta grilliin. Flank Steak. 6. 8. 2015. Black Angus ulkofile grillissä
Kinkut ja laatikot

Kinkut ja laatikot

Sienisalaatin lisäksi voisi valmistaa marinoituja sieniä. Graavilohi ja/tai graavisiika. Sienisalaatin lisäksi voisi valmistaa marinoituja sieniä
Härkäpapurouheella leivitetyt silakkapihvit

Härkäpapurouheella leivitetyt silakkapihvit

Jos paistettua silakkaa jää yli, meillä tehdään niistä ihanaa etikkaliemessä marinoitua silakkaa. mantelijauheella paneroidut siiat, siemenillä paneroitu kala (siika), seesampaneroidut ahvenet ja mantelijauheella paneroidut paistetut silakat
Savusiikaterriini ja -mousse

Savusiikaterriini ja -mousse

Lisää siikamousse, viiriäisenmunat ja marinoitu punasipuli. Pane siika, jogurtti ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi

Siikatartar sipulikastikkeella

Anna marinoitua kymmenen minuuttia. Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Hienonna siika ja lisää mukaan hienonnettu kapris ja ruohosipuli
Suolattu sitruunasiika on kalapöydän kuningas

Suolattu sitruunasiika on kalapöydän kuningas

Anna marinoitua vielä pari tuntia ennen tarjoilua. Tämä suolattu, oliiviöljyn, sitruunan, tillin ja sipulin maustama siika on verratonta juhlaruokaa, olipa sitten joulu tai juhannus
Limettisiikaa saaristolaisleivällä

Limettisiikaa saaristolaisleivällä

Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperiin. Pyyhi siikafileiden pinnalta suolat ja mintunoksat pois. Lisää joukkoon kuutioitu siika

Siikaa ja äyriäisiä

Alkuun marinoituja katkarapuja. Siika on valintani, siika on yksi monimuotoisimmista ruokakaloistamme ja tutkijoita on askarruttanut kysymys onko kyseessä yksi tai useampi kalalaji vai alalaji

Raflassa - uudistunut Tillikka

Tartarin kanssa tarjoiltiin Dijon-majoneesia, keltuaista ja rapeaa sipulia (marinoitua ja paahdettu sipulia)
Suomalaista VILLIKALAA -kirja

Suomalaista VILLIKALAA -kirja

kassissa kasvatettuja ja teollisesti marinoituja kirjolohisuikaleita. Kirjan perkaus- ja kalanvalmistustapoja sekä ruokaohjeita voi toki soveltaa myös kuhaan, mateeseen, siikaan, ahveneen, loheen, silakkaan, muikkuun ja muihin kaloihimme