Mitä tarjota kalkkunan kanssa reseptejä

Täytetty kalkkuna amerikkalaisittain

1. Täyte. Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita
Saksalainen perunasalaatti ja kalkkunapastrami

Saksalainen perunasalaatti ja kalkkunapastrami

Nyt on viimeistään uskottava, että aika kuluu sitä nopeammin, mitä vanhempi on. Muutenkin perunasalaattia on hauska varioida eri tavoilla, vaikkapa tarjota lämpimänä
Kalkkunarisottoa tryffeliöljyllä

Kalkkunarisottoa tryffeliöljyllä

Risottoa voi tarjota vaikka millä tavalla, ja vai sinä itse päätät mitä sen kanssa tarjoilet. Tähän ei myöskään kannata käyttää mitään makeata viiniä, vaan puolikuiva tai kiva valkoviini sopii risottoon parhaiten

Kalkkunaleike

Marinoi kalkkunan leikkeitä 20 minuuttia seoksessa. 4 ohutta kalkkunanleikettä. Sekoita kulhossa raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, 3rkl oliiviöljyä, hienonnettu valkosipuli ja hienonnettu timjami
Kalkkunapihvit kasvisten kera

Kalkkunapihvit kasvisten kera

Voit tarjota lisäkkeenä myös couscousia tai täysjyvänuudeleita tai -riisiä. Lisää kalkkunan sisäfileepihvit ja ruskista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi

Hedelmillä täytetty kalkkuna

Aseta kalkkuna uunipannuun, penslaa se voisulalla ja asettele selleri, porkkana ja sipuli kalkkunan ympärille

Kalkkunaa kaakaokastikkeessa

1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli

Kalkkunaleike paprikapedillä

600 g tuoretta kalkkunanrintaa viipaleina. 1. Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja ruskista hitaasti voissa, kummaltakin puolelta 2-4 minuuttia paksuudesta riippuen

Salviakalkkuna

Avaa kalkkunan rinta levyksi kääretortun lailla. kokonainen kalkkunanrinta. Taputtele kalkkunaa kevyesti kelmun alla, jotta saat siitä tasaisen

Tandoorireidet savipadassa

2 kalkkunan koipireittä. 1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti

Tomaattinen kalkkunaviillokki

Paloittele kalkkunanliha ja kuullota nopeasti kullanruskeaksi voissa. Tarjoile viillokki keitettyjen perunoiden kanssa

Appelsiinikalkkuna

Siivuta se noin 1 cm kiekoiksi ja asettele kiekot kalkkunan rinnan päälle. 1 kokonainen kalkkunanrinta