uunisiika. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle ruskistetut leivänmurut. Kyseessä siis Helsingin Sanomien kuukausiliitteen uunisiika, yhden kalan annokseen (mulla oli peräti kolme fisua
Ota uunivuoka ja laita kasvikset siihen. Suosikkejani ovat siika ja kuha. Aseta paneroidut kalat uunivuokaan kasvisten päälle ja laita jokaisen päälle nokare tai kaksi voita
Kypsennä uunissa valkoviinissä. Osta kaupasta kokonainen kala, vaikkapa nieriä, kuha tai siika. Helppoa ja kerrassaan herkullista ja paljon kevyempää kuin kermassa uitettu uunikala
Uunisiika. Voita (ohuesti siikojen päälle ennen uuniin laittamista). - Suolaa käsitellyt, ruodottomat siikafileet kevyesti (EI nahkapuolelta) ja asettele limittäin vuokaan kaiken muun päälle
Ja jos teen, laitan useimmiten lohta uunissa tai pannulla. Suomesta saa kuitenkin ihania vaaleitakin kaloja, kuten ahventa, kuhaa tai siikaa, joista voi loihtia vaikka mitä herkkuja
Täydellinen uunikalan resepti on löytynyt. Ei siitä pääse mihinkään, siika on suosikkikalani. Olen varmasti Teresalle ikuisesti kiitollinen tämän uunikalan vuoksi
Siisti siikafileet (säästä nahka, mutta nypi tarvittaessa suurimmat ruodot pois ja leikkaa mahdolliset ylimääräiset roippeet pois ja pyyhi fileet siistiksi talouspaperilla), laita ne uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla (muutama kunnon rouhaus /file), rouhitulla valkopippurilla (pari rouhausta /file), morttelissa murskatulla viherpippurilla (n