Porsaan potka reseptejä

Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Niin porsaan-, lampaan-, naudan- kuin riistalihasta jne. Tällä yleisreseptillä loihdit juhlapöytään, ylikypsäksi niin niskan, potkan, paistin jne
FEIJOADA JA TYKÖTARPEET

FEIJOADA JA TYKÖTARPEET

Poistin potkan nahan ja luut sekä ribsien luut. savustettuja porsaan ribsejä 2x 20 cm pala. 1 savustettu sianpotka. Pieni paketti salamimakkaroita ehkä 300g, ja savupotka, savupekonia ruskistettuna ja paloina yksi paketti 140g. Viimeiseksi lisäsin 2 purkkia tomaattimurskaa ja keittelin 2-3 tuntia, kunnes potka hajosi
Lohduttavaa papupataa savupotkalla

Lohduttavaa papupataa savupotkalla

Mikä lohduttaisi Nyytiä paremmin kuin ruskeat pavut, joihin on keitelty hitaasti savupotkan makuja. Tai savupotka, johon on keitelty hartaasti papujen makua

Salviakinkku

Pienessä perheessä kinkun voi korvata parikiloisella porsaan juhlapaistilla, jota peittää kinkun tapaan kamarapäällinen rasvakerros

Savuinen mustapapukeitto

Itselleni antoisinta sopankeitossa oli tutustuminen savustettuun porsaanpotkaan – ei olisi uskonut kuinka tyydyttävää (ja sotkuista) voi olla potkan luiden kaluaminen jotta viimeisetkin pikkuiset lihanrippeet saisi parempiin suihin