Olemme jo pitkään tilanneet vuosittain tutuilta toimittajilta poron, kyytön ja lampaan lihaa. Vähärasvainen poronliha säilyy pakastettuna rasvaisempia laatuja paremmin, mutta ei sitäkään kannata loputtomasti säilöä
hirven, poron, peuran tai kauriin ulkofileetä. Vedä sieniseos padan reunoille ja lisää pataan riisi. Kun riisi on kypsää, ota pata liedeltä, lisää nokare voita
Poron osso buco (neljälle-viidelle). Lisää kasvikset liemineen lihojen kanssa pataan, ja sekoita joukkoon tomaattipyre, lihaliemikuutio/fondi, murskatut valkosipulin kynnet sekä mausteet
Kun kaikki vaahto on poiskuorittu, kaada marinadi pataanporonpalojen ja sipulin päälle. ) Vanhempani olivat hankkineet poron lihaa eri muodossa ja sain siitä osan
Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Siitä innostuneena piti pitkästä aikaa tehdä ihan yksinkertaista ohrattoa prässätyn poronpotkan kaveriksi, mutta lopputuloksesta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa
Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Samoin ihan tajuttoman hyvin toimii poronvasan hiljalleen hauduteltu, supermurea uuniliha vienosti makeiden porkkanoiden kera olut-muusiruusukkeiden alla brittiklassikkovariaatiossa, jonka nimesimme poropaimenen piiraaksi
Lisää olut, vesi ja mausteet ja kuumenna pata kiehuvaksi. Meillä ei olla mitenkään erityisiä poron lihan faneja, mutta silloin tällöin se menee oikein pehmeäksi kypsennettynä
Tähän ruokaan käytin käristelihaa, joka oli poron lapaa. Punaviininen poropata. Ota hellalle sekä paistinpannu että kattila (minulla valurautainen pata)
Alun perin kaikki lähti liikkeelle jo ennen joulua, kun ostin poronlihaa Lumiporolta. Tajusin, että selaimen kirjanmerkeissä monta vuotta keikkunut Pata porisee-blogin briossiohjeella valmistetuista sämpylöistä, tulisi täydellisen poroburgerin hampurilaissämpylät