Poron pata reseptejä

Pata paikallaan - pororagout

Pata paikallaan - pororagout

Olemme jo pitkään tilanneet vuosittain tutuilta toimittajilta poron, kyytön ja lampaan lihaa. Vähärasvainen poronliha säilyy pakastettuna rasvaisempia laatuja paremmin, mutta ei sitäkään kannata loputtomasti säilöä
Lappi kohtaa Romagnan: poron osso buco

Lappi kohtaa Romagnan: poron osso buco

Laita lavat uunipataan, lisää mukaan paistetut fenkolit ja sipulit. Paista pataa 180 asteessa kannen alla 1,5-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää
Fileepalat sienirisoton kera

Fileepalat sienirisoton kera

hirven, poron, peuran tai kauriin ulkofileetä. Vedä sieniseos padan reunoille ja lisää pataan riisi. Kun riisi on kypsää, ota pata liedeltä, lisää nokare voita
Poronkäristys on pala Lappia

Poronkäristys on pala Lappia

Siirrä käristetty liha pataan ja mausta suolalla, muutamalla mauste- ja mustapippurilla. Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku
Siinä on reikä!

Siinä on reikä!

Poron osso buco (neljälle-viidelle). Lisää kasvikset liemineen lihojen kanssa pataan, ja sekoita joukkoon tomaattipyre, lihaliemikuutio/fondi, murskatut valkosipulin kynnet sekä mausteet
Isänpäivän poropata

Isänpäivän poropata

Kun kaikki vaahto on poiskuorittu, kaada marinadi pataanporonpalojen ja sipulin päälle. ) Vanhempani olivat hankkineet poron lihaa eri muodossa ja sain siitä osan
Prässättyä poroa ja puolukkasmetanaa

Prässättyä poroa ja puolukkasmetanaa

Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Siitä innostuneena piti pitkästä aikaa tehdä ihan yksinkertaista ohrattoa prässätyn poronpotkan kaveriksi, mutta lopputuloksesta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa
Poropaimenen piiras

Poropaimenen piiras

Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Samoin ihan tajuttoman hyvin toimii poronvasan hiljalleen hauduteltu, supermurea uuniliha vienosti makeiden porkkanoiden kera olut-muusiruusukkeiden alla brittiklassikkovariaatiossa, jonka nimesimme poropaimenen piiraaksi
Poronkäristystä aikuiseen makuun

Poronkäristystä aikuiseen makuun

Lisää olut, vesi ja mausteet ja kuumenna pata kiehuvaksi. Meillä ei olla mitenkään erityisiä poron lihan faneja, mutta silloin tällöin se menee oikein pehmeäksi kypsennettynä

Keittiötön kiertävä kokki keikalla

Tähän ruokaan käytin käristelihaa, joka oli poron lapaa. Punaviininen poropata. Ota hellalle sekä paistinpannu että kattila (minulla valurautainen pata)
Poroburgeri - ihan hyvällä tavalla överi

Poroburgeri - ihan hyvällä tavalla överi

Alun perin kaikki lähti liikkeelle jo ennen joulua, kun ostin poronlihaa Lumiporolta. Tajusin, että selaimen kirjanmerkeissä monta vuotta keikkunut Pata porisee-blogin briossiohjeella valmistetuista sämpylöistä, tulisi täydellisen poroburgerin hampurilaissämpylät

1. ja 2. Matkapäivä: Til Norge

teitä… ei näkynyt poron poroa (jos niitä muutamaa aitauksessa ja valjaissa olevaa. Aprilin kokkaamaa linssi…jotain pataa(
Poronkäristys ja pottuvoi

Poronkäristys ja pottuvoi

Kuumenna pata ja sulata voi. Poronkäristys - yksi niistä loistavista perinne- ja maakuntaruokien aterioista